Bánh cuốn hay còn gọi là Bánh Xuân, Bánh Ướt (khi không có nhân) được làm từ bột gạo, hấp, tráng mỏng và cuộn tròn, bên trong có thể có các loại nhân (thịt, mộc nhĩ …) là món ăn dân dã và truyền thống của Việt Nam đã có từ thời Lý, Trần đến nay.
Steam Rice-paper Rolls, also known as Spring Rolls, or Steam Flat Cake (when there is no filling), is made from rice flour, then steamed, thinly coated, and rolled with fillings (meat, manioc, fungus, etc). This is a rustic and traditional Vietnamese food, existed since the Ly, Tran Dynasty until now.
NGƯỜI ĐẶT TÊN CHO QUÁN
Năm 1962, tại sân đền thờ Cụ Phan Châu Trinh hiệu là Tây Hồ (1872-1926) lúc ấy ở đầu chợ Đakao, Quận 1, Bà Trần Thị Cà (1919-2006) quê ở Hà Nam đã mở một sạp tráng bánh cuốn không tên nhưng rất ngon, rẻ và đông nên nhiều thực khách đã tự đặt tên là Bánh Cuốn Tây Hồ để dễ bề xác định vị trí đến ăn.
DINERS NAMED RESTAURANT In 1962, at the temple yard of Mr. Phan Châu Trinh, also named as Tay Ho (1872-1926), located at Dakao market District 1, Mrs. Tran Thi Ca (1919-2006), from Ha Nam province, has opened an unnamed but very delicious steam rice-paper rolls stall. The stall has been successful and crowded, so many diners have named it Tay Ho steam rice-paper rolls so easily locate it.